Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Využíva Suzuki Swift dieslový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Massa štvrtýkrát

27.8.2008

 

Valencia – Ďalšie preteky F1 sa uskutočnili prvýkrát na okruhu vo Valencii ako Veľká cena Európy. Systémom šart-cieľ vyhral Felipe Massa, keď si tu vyjazdil aj prvé miesto na štarte.

Okrem týchto pozitívnych udalostí z pohľadu brazílskeho jazdca sa odohrala ešte jedna. V pretekoch zajazdil najrýchlejšie kolo. Po smole, ktorá ho postihla v Maďarsku, sa opäť trocha priblížil ku vedúcemu Lewisovi Hamiltonovi – na šesť bodov. Anglický jazdec tímu McLaren Mercedes skončil v pretekoch na druhom mieste, tretiu priečku pre BMW Sauber vybojoval poľský pretekár Robert Kubica. Preteky sledovalo asi 150 tisíc divákov a tí videli aj vypadnutie Kimiho Räikkönena, ktorému vypovedal službu motor dvanásť kôl pred koncom. Vo Ferrari budú musieť popracovať na spoľahlivosti ich motorov. Pre Massu to bolo tohtoročné štvrté víťazstvo v dvanástich absolvovaných pretekoch.

Poradie v pretekoch:

1. F. Massa – Ferrari (10 bodov), 2. L. Hamilton – McLaren (8), 3. R. Kubica – BMW (6), 4. H. Kovalainen – McLaren (5), 5. J. Trulli – Toyota (4), 6. S. Vettel – Toro Rosso (3), 7. T. Glock – Toyota (2), 8. N. Rosberg – Williams (1).

Priebežné poradie jazdcov:

1. L. Hamilton – 70 bodov, 2. F. Massa – 64, K. Räikkönen – 57, 4. R. Kubica – 55, 5. H. Kovalainen – 43, 6. N. Heidfeld – 41.




   
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén