Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Využíva Suzuki Swift dieslový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Double pre BMW

12.6.2008

 

Montreal – Preteky F1 pokračovali Veľkou cenou Kanady a treba povedať, že priniesla trochu nečakané rozuzlenie. Hoci sa tím BMW Sauber ráta medzi najsilnejšiu trojicu, dvojité víťazstvo je skvelým výsledkom.

Preteky poznačilo viacero kolízií, tá najkurióznejšia sa stala v boxovej uličke po prvej zastávke v boxoch. Do stojaceho Kimi Räikkönena, ktorý čakal na jej výjazde na rozsvietenie zeleného svela, narazil zozadu Lewis Hamilton. Obaja museli pre veľké poškodenie monopostov odstúpiť. Do Hamiltona ešte narazil Nico Rosberg. Cieľovou rovinkou nakoniec prešiel víťazne poľský jazdec Robert Kubica (BMW Sauber F1.08), na druhom mieste skončil jeho tímový kolega Nick Heidfeld. Z tretieho miesta mal veľkú radosť David Coulthard (Red Bull RB4 – Renault). Pretože nebodoval ani Heiki Kovalainen, McLaren vyšiel tentokrát naprázdno. Pre Kubicu to znamená prvé historické víťazstvo, zároveň sa stal prvým pilotom z bývalého východného bloku, ktorému sa to podarilo. Minulý rok mal tento pretekár v Kanade ťažkú nehodu, o to je jeho primát cennejší a zaujímavejší. Veľmi dobre si počínala aj Toyota, obaja jej piloti skončili na bodovaných pozíciách.

Výsledky Veľkej ceny Kanady:

1. Robert Kubica (BMW Sauber F1.08), 2. Nick Heidfeld (BMW Sauber F1.08), 3. David Coulthard (Red Bull RB4 – Renault), 4. Timo Glock (Toyota TF108), 5. Felipe Massa (Ferrari F2008), 6. Jarno Trulli (Toyota TF108), 7. Rubens Barrichello (Honda RA108), 8. Sebastian Vettel (Toro Rosso STR3 – Ferrari).

Priebežné poradie:

1. R. Kubica – 42 bodov, 2. L. Hamilton – 38, 3. F. Massa – 38, 4. K. Räikkönen – 35, 5. N. Heidfeld – 28, 6. H. Kovalainen – 15.

   
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén