Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Využíva Suzuki Swift dieslový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 

Chevrolety patria medzi špičku

20.6.2008

 

Brno – Kto prišiel na ďalšie zápolenie WTCC do Brna, ten neoľutoval. Na trati sa odohrávali veľké súboje, v druhých pretekoch nemilosrdne zápolilo o druhé miesto až osem pretekárov.

Svoje kvality preukázal opäť Chevrolet, keď v prvých pretekoch skončil Alain Menu na pódiovom treťom mieste a pre značku získal už siedme umiestnenie na „bedni“ v tejto sezóne. Na prvej priečke skončil výborne jazdiaci Alex Zanardi (BMW 320si), ktorému trať v Brne jednoducho sadla. Druhý prešiel cieľom opäť jazdec na BMW, F. Porteiro. Druhé preteky boli ohodnotené ako jedny z najzaujímavejších a najnapínavejších v tohtoročnom seriáli WTCC. Okorenené boli viacerými kontaktmi a výletmi vozidiel mimo trať. Aj to svedčí o tom, ako urputne sa bojovalo o každý meter trate. Výborne zajazdil Rob Huff (Chevrolet), ale kvôli súčiastke na stabilizátore, ktorá neovplyvnila výkon automobilu, bol z tretieho miesta diskvalifikovaný. Namiesto kovového puzdra použili mechanici plastové. Poradie v druhých pretekoch bolo takéto: G. Tarquini (Seat Leon TDI), A. Zanardi (BMW 320si) a A. Farfus (BMW 320si).

Poradie jazdcov po 10 pretekoch z 24:

1. G. Tarquini (SEAT – 58 bodov), 2. Y. Muller (SEAT – 43), 3. R. Rydell (SEAT – 37), 4. A. Priaulx (BMW – 34), 5. J. Gené (SEAT – 30), 6. R. Huff (Chevrolet – 27).

Poradie značiek:

1. SEAT – 137 bodov, 2. BMW – 117, 3. Chevrolet – 95, 4. Honda – 19.

   
 
 
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén