Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka

Pochádza značka SsangYong z Južnej Kórei?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Päť rokov a dve miliardy

Mladá Boleslav – Posilňovanie pozícií na trhu sa neobíde bez investícií do rozvoja. Automobilka Škoda Auto má vraj v nasledujúcich piatich rokoch investovať dve miliardy eúr a vytvoriť viac ako 2 tisíc pracovných príležitostí.

Edícia so športovou krvou

Magny Cours – Športová automobilová prehliadka World series zaregistrovala aj príchod športovca z dielne Renaulta. Ide o Renault Clio RS Edition, ktorý je veľmi hbitým vozidlom za relatívne dobré peniaze.

Caddy Life má štvoro hviezdičiek

Testy EuroNCAP opäť vydali svedectvo o bariérových skúškach zopár automobilov. Volkswagen Caddy Life sa vysporiadal s touto skúškou dobre, získal štyri hviezdičky.

Šesťdesiatiny modelov série F

Dallas – Automobilka Ford sa rozhodla osláviť okrúhlych šesť krížikov na chrbte modelov F najsprávnejším spôsobom. Na svet sa dostáva limitovaná edícia 60th Aniversary Limited Edition.

Kia v radoch polície

Bratislava – Automobilka Kia slávnostne odovzdala slovenskej polícii prvých 43 vozidiel. Do konca roka by sa mal počet celkovo dodaných vozidiel zaokrúhliť na 350 kusov.

Maximum pre Ford Mondeo

Kolín nad Rýnom – Novinka od Forda sa prezentovala pri bariérových skúškach v najlepšom svetle. EuroNCAP dokonca potvrdilo, že ide o jedno z najbezpečnejších vozidiel súčasnosti.

Do mikroformátu mieri aj Fiat

Turín – Talianska automobilka Fiat chce v nasledujúcich rokoch vyrábať vozidlo v menšom vydaní ako je Fiat 500. Takýto reprezentant by vraj mal prísť na rad roku 2009.

Tiguan ovenčilo päť hviezdičiek

Wolfsburg – V stredisku skúšok EuroNCAP sa opäť rozbíjali nové vozidlá. Po ich výkone nasleduje ohodnotenie a my môžeme skonštatovať, že na svete je bezpečný a päťhviezdičkový kompaktný SUV.

Lexus v menšom formáte

Tokio – Luxusná dcérska značka Toyoty, Lexus, chce posilniť svoje pozície aj v nižšom segmente. Vraj je už všetko perspektívne naplánované a v budúcnosti by sa mohol objaviť automobil vo formáte nižšej strednej triedy.

Päťstovka aj so škorpiónom

Turín – Taliansky Fiat a škorpión v logu, to je kombinácia overená športovou históriou. Tieto dve registrované značky si opäť podávajú ruky, je to už „na spadnutie“.

Montáž modelu Antara v Rusku

Petrohrad – Predaj značky Opel sa v Rusku strojnásobil a stal sa najrýchlejšie rastúcou značkou. Preto sa tu začali montovať automobily Opel Antara. Z výrobného pásu GM Petrohrad zišlo prvé vozidlo.

Dlhšie záručné podmienky

Turín – V boji o zákazníka sa značky presadzujú rôznym spôsobom. Jednou z ciest je aj poskytnutie veľkorysejších záručných podmienok na novo predané automobily. Touto cestou sa vydal aj taliansky Fiat, ktorý vo Francúzsku ponúka záruku päť rokov alebo pol milióna kilometrov.

Odbyt 3,5 milióna vozidiel

Wolfsburg – Značka Volkswagen zaznamenala v auguste najväčší nárast predaja, plus 12,1 percenta. Za prvých osem mesiacov sa odbyt zvýšil o 8,3 percenta, samozrejme, v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

Nová európska centrála

Frankfurt – Investícia vo výške 74 miliónov eúr umožní spoločnosti Kia poskytovať lepšie služby zákazníkom. V budove novej centrály sa taktiež nachádza prvé nezávislé dizajnové centrum tejto spoločnosti.

Príchod terénnej osmičky

Na európskych troch sa onedlho predstaví nový Land Cruiser V8. Ôsma generácia tohto modelu si zachováva bezkonkurenčnú priechodnosť terénom, ale súčasne pridáva vyššiu mieru kultivovanosti, pohodlia a ešte lepšie jazdné vlastnosti.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén