Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Lexus RX350h benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Časy sa menia

Peking – Aston Martin bude najnovšie zdobiť predajné miesta aj na čínskom území. Konkrétne pôjde zatiaľ o dvoch predajcov, jeden bude mať sídlo v Pekingu a druhý v Shanghaii.

Súboj stíhačiek

Brescia – Na vojenskom letisku Ghedi v Taliannsku sa uskutočnil súboj dvoch stíhačiek. Jednej so štyrmi kolesami a druhej vojenskej. Lamborghini Reventon sa postavil proti lietadlu Panavia Tornado.

Rekordný súčet

Stuttgart – Skupina Mercedes Cars, do ktorej patria značky Mercedes-Benz, Maybach a smart dosiahla za január až október 2007 odbyt rekordných 1 056 900 vozidiel.

Zelený okrídlený šíp

Split – Do iniciatívy ponúknuť úsporné vozidlo sa zapája aj Škoda Auto Mladá Boleslav. V rámci predstavenia novej Fabie Combi v Chorvátsku zástupcovia tohto výrobcu oznámili, že roku 2008 príde do výroby a ponuky Škoda Fabia s označením Greenline.

Úsporní športovci?

Bratislava – Otázka znižovania emisií, nalinkovaná do roku 2012, nie je iba záležitosťou vymýšľania nových technológií pre osobné autá, ale aj otázkou, ako sa s ňou vyrovnajú športové značky.

Iba pre Ameriku

Torrance – Automobilka Toyota prináša na americký trh novinku, ktorá sa v Európe zatiaľ predávať nebude. Je to vozidlo Toyota Sequoia šité na mieru tamojších požiadaviek.

Terénne šesťdesiatiny

Londýn – Značka Land Rover je vo svete terénnych automobilov pojmom. Oslavuje šesťdesiatiny a preto predstavila limitovanú sériu modelu Defender s označením SVX

Inovácia na budúci rok

Tokio – Honda Legend sa kvôli svojim technologickým danostiam umiestnila najmä na americkom trhu, kde sa predáva pod označením Acura RL. Teraz prichádza obdobie, kedy široká motoristická verejnosť začína volať po inovácii.

Názov je na svete

Turín – Alfa Romeo chce vstúpiť do segnmentu, v ktorom sa ešte neprezentovala. V triede malých vozidiel chce priniesť roku 2008 novinku, ktorá mala donedávna názov Junior. Časy sa menia a po premiérovom názve sa zmenilo jej označenie na Furiosa.

Smer voľný oddych

Los Angeles – Vyznavači kĺzania sa po hladine morských vĺn si na americkom autosalóne môžu užiť náčinie, ktoré im vyhovuje. Na Suzuki Makai Concept s otvorenou strechou sa dajú pripevniť surfovacie dosky a štúdia môže môže vyraziť za dobrodružstvom.

Viac štýlu a flexibility

Los Angeles – Na americkom autosalóne sa predstavilo množstvo noviniek domácich výrobcov, medzi zaujímavé SUV patrí aj Pontiac Vibe. Na začiatku budúceho roka poskytne viac sily, vyššiu flexibilitu a lepšiu štýlovosť.

Má čo ponúknuť

Rüsselsheim – Opel Zafira prinesie prostredníctvom modelového roku 2008 výraznejšie športové línie, vyššie výkony motorov a nižšiu spotrebu. Novinkou pod kapotou sú benzínový motor s objemom 1,6 l a dva naftové agregáty 1.7 CDTI.

Smer hybridné technológie

Los Angeles – Trend hybridných technológií zachytili aj americkí výrobcovia. Presvedčivo to dokazujú na autosalóne L.A. Auto Show. Spoločnosť Chrysler sem priviezla dva modely – Chrysler Aspen Hemi a Dodge Durango Hemi (na obrázkoch).

Na trón usadne Fiat 500

Talianska značka Fiat má vo vrecku ďalší primát v európskej voľbe Car of the Year. Jej zástupca sa stáva deviatym oceneným Fiatom, predposledným bol Fiat Panda roku 2004.

Pojazdná Mini Collection

Bratislava – Aktuálna ponuka štýlových predmetov označených Mini Collection 2007 prišla aj do slovenskej metropoly. Na palube legendárneho dvojpodlažného autobusu sa prezentuje Mini Collection Urban Style Tour.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén