Televízna relácia Autosalón sa v premiére vysiela každú nedeľu na STV1 o 9:40
s reprízami v utorok o 17:30 na STV2, v stredu o 5:30 na STV1 a v sobotu o 10:50 na STV2
Hyundai SANTA FE
 
 
Aktuálna súťažná otázka
 
Využíva Lexus RX350h benzínový agregát?
 
A: Áno

B: Nie

 
 
 
NOVINKY

Zmena v oddelení dizajnu

Mladá Boleslav – Vedúci oddelenia dizajnu Škoda Auto, Jens Manske, prechádza do koncernového dizajnu. Pod jeho vedením vznikla nasledujúca generácia modelu Superb a ďalšie vozidlá, ktoré prídu na trh neskôr.

Luxus mieri na Ukrajinu

Kijev – Šľachtická značka Rolls-Royce rozširuje svoje zastúpenie na Ukrajine. Obchodný a marketingový riaditeľ Rolls-Royce Motor Cars, Graeme Grieve, otvoril predajňu týchto luxusných vozidiel v metropole tejto krajiny.

Kontakt s publikom

Bologna – Prvý kontakt s návštevníkmi autosalónu zažíva aj Hyundai i10, malé vozidlo s kompetenciou pohybovať sa bez problémov najmä v meste. Obdivovať ho môžu návštevníci výstavného podujatia v talianskej Bologni.

Atraktívnejšia ponuka SUV

Bologna – Chevrolet Captiva je opticky príjemným automobilom už vo svojej základnej sériovej podobe. Teraz prichádza čas na to, aby sa do života dostala športovejšia verzia Sport.

Preoblečená päťstovka

Bologna – Malá „fiatka päťstovka“ zažíva predajný boom, preto si jej tvorcovia povedali, že jej pozíciu ešte posilnia. Na domácom autosalóne prezentujú dve verzie tohto retro autíčka.

Spomienka na okruhy

Bologna – Značka Peugeot sa v Bologni odprezentuje štúdiou, ktorá sa nechala inšpirovať vzhľadom okruhového špeciálu 908 Hdi FAP. Ten celkovo vyhral preteky Le Mans Series (LMS), v domácej 24-hodinovke Le Mans skončil druhý.

Krok k lepšiemu

Bologna – Na taliansku autosalónovú pôdu má namierené nová Mazda5. Hoci neprichádza s bombastickými premenami, opäť je o krôčik bližšie k praktickej dokonalosti.

V novej športovej línii

Essen – Vo Frankfurte sa na IAA odprezentovala upravená podoba automobilu Ford Focus. Teraz prichádza na rad model ST, ktorý si vzhľadovo zakladá na kolegovi.

„SportsCar 2007" patrí R8

Essen – Odborná porota mesačníka Autobild SportsCars pridelila titul SportsCar des Jahres (Športové vozidlo roka) automobilu Audi R8. Jeho celkové víťazstvo prišlo po marcovom triumfe.

Pozvánka do Žarnovice

Bratislava – Budúcoročné podujatie AUTOslide sľubuje viacero prívlastkov „naj“. V rekordných číslach sa pohybujú počty predaných lístkov, výška odmien a 21 majstrov na štarte.

Oficiálne zastúpenie v SR

Bratislava - Za prvých 10 mesiacov predala tradičná česká automobilka AVIA na slovenskom trhu už 132 nákladných automobilov, čo predstavuje medziročný vzostup o 322 percent.

Do slnečných dní

Györ – V maďarskom pohraničnom meste sa značka so štyrmi kruhmi pochválila svetovou premiérou Audi A3 Cabriolet. Otvorené vozidlo kopíruje staré dobré zvyky – dostalo klasickú látkovú, elektrohydraulicky ovládanú strechu.

Essenská esencia

Essen – Na nemeckom tuningovom automobilovom veľtrhu sa prezentujú, pochopiteľne, v širokej miere aj domáci. Jedným z nich je Volkswagen, ktorý priniesol niečo pre oči aj uši.

Pohárový pre budúci rok

Stuttgart – Na budúcu pohárovú sezónu je pripravená aj automobilka Porsche. Jej Porsche 911 GT3 Cup vyrazí na okruhy po celom svete. Vo Weissachu naplánovali 265 exemplárov, ktoré zídu z pásov v Stuttgarte-Zuffenhausene.

Najúspešnejší dovážaný

Tokio – Vo víre všakovakých správ o anketách sa objavila aj jedna z ďalekého Japonska. Peugeot 207 sa podľa tamojšej organizácie Automotive Researchers’ & Journalists’ Conference of Japan (RJC) stal najlepším dovážaným vozidlom do Japonska.
 
 
 
 
 
© 4TV, s.r.o. 2010, Všetky práva vyhradené!
Akékoľvek kopírovanie a rozširovanie textov a fotografií, alebo ich častí je povolené len s písomným súhlasom prevádzkovateľa.

Webhosting a registrácia domén